MobileBase

Do pune baterije za samo 30 sekundi

Tehnologija | 13:55

Uz sve te performanse, Gigaherce i Gigabajte, Megapiksele, slaba točka svakog smartphonea ostaje ta baterija. Izraelska tvrtka najavljuje kako će uskoro na tržište plasirati tehnologiju, koja će bateriju napuniti za samo 30 sekundi. Zvuči obećavajuće


Kako svaki novi smartphone teži biti tanji od svojeg prethodnika, a dijagonale zaslona su sada zaista dosegle nekakav maksimum pa je za očekivati da ukupni gabariti smartphonea više neće rasti, teško je za očekivati da ćemo od trenutne tehnologije baterija izvući više kapaciteta. Neki su se tako okrenuli ubrzavanju punjenja pa ćete tako uskoro i dalje svog ljubimca na punjač priključivati svaki dan, a neki i dva puta dnevno ali će punjenje trajati znatno kraće.

Aktualne Fast Charge tehnologije koje primjenjuju u Samsungu i Motoroli nude nešto brže punjenje baterije no do 100% kapaciteta svejedno treba čekati makar 90 minuta. Izraelska tvrtka StoreDot je sada najavila kako se njihove baterije temeljene na nanodot tehnologiji s bio-organskim molekulama peptida, do 100% kapaciteta pune za samo 30 sekundi.

Problem je što su te baterije trenutno svojim gabaritima prevelike za današnje smartphone, no tvrtka ih namjerava smanjiti do 2016. kada bismo mogli uživati u tom superbrzom punjenju baterije naših gadgeta. 

Izvor: SmartphoneHrvatska 

707AV-4